BYD ATTO 3 de VAB elektrische gezinswagen van 2023

De VAB elektrische gezinswagen van 2023

  • Prestigieuze prijs van de Vlaamse automobielclub voor ideale elektrische gezinswagen
  • Juryleden melden: "Deze auto overtreft alle Europese concurrenten''
  • BYD ATTO 3 bekroond voor zijn design, veiligheid, technologie, binnenruimte, hoog niveau van standaarduitrusting, efficiëntie en lage kosten per kilometer
  • Revolutionaire Blade batterij zet nieuwe standaard op het gebied van veiligheid, duurzaamheid en prestaties

 

Antwerpen, België - BYD ATTO 3 is verkozen tot ''VAB Electric Family Car of the Year 2023''. De juryleden - 14 professionele autojournalisten en 74 gezinsjuryleden die gedurende 3 dagen 10 verschillende elektrische auto's beoordeelden op het beroemde racecircuit van Zolder - gaven de voorkeur aan de BYD ATTO 3 boven 9 concurrenten van Volkswagen, Renault, Citroen, Nissan, CUPRA, MG, Aiways, Seres en SsangYong. VAB is de Vlaamse Automobielclub en organiseert elk jaar een felbegeerde wedstrijd voor de beste gezinswagens in verschillende categorieën.

BYD ATTO 3 heeft zich onderscheiden als de beste VAB gezinswagen in het segment van de elektrische voertuigen. De juryleden kozen de ATTO 3 niet alleen voor zijn design, comfort, kwaliteit en praktische bruikbaarheid, maar gaven ook punten voor de hoge garantiedekking, de lage kosten per kilometer, de ruime binnenruimte, het hoge niveau van standaarduitrusting en zijn state-of-the-art technologievoorzieningen. VAB-hoofdredacteur Jan Creten legt uit: "Wij organiseren deze wedstrijd al meer dan 30 jaar. We testen auto's en beoordelen elk voertuig op comfort, infotainment, veiligheidsvoorzieningen, accessoires, budget en natuurlijk op praktische bruikbaarheid, technologie en rijeigenschappen. Dit jaar werden de auto's beoordeeld door de professionele automedia (30% van het totaal), klanten en gezinnen (50%) en ook de kosten per kilometer van elk voertuig. Dit belangrijke laatste element is goed voor 20% van het totale cijfer.

BYD ATTO 3, ​ de eerste BYD SUV gebouwd op e-Platform 3.0
BYD ATTO 3, ​ de eerste BYD SUV gebouwd op e-Platform 3.0

Uitstekend juryrapport

Het juryrapport was duidelijk en concludeerde: "Deze auto (BYD ATTO 3) overtreft de Europese concurrenten" aldus het rapport. "Een premium auto voor een scherpe prijs'', was een ander criterium. Terwijl "Een fris design en" solide afwerking" ook door de professionele media-juryleden werd genoemd. De gezinsjuryleden prezen het "Frisse design" en de "jeugdige uitstraling van het voertuig", evenals de "Futuristische cockpit", "Geweldige stoelen", "Ruim interieur" en "Grote kofferruimte", terwijl ook "Hoge efficiëntie" en "Geweldige rijeigenschappen" werden genoemd.

BYD ATTO 3: De VAB elektrische gezinswagen van 2023
BYD ATTO 3: De VAB elektrische gezinswagen van 2023

De BYD ATTO 3, die door veiligheidsorganisatie Euro NCAP met het maximum van 5 sterren werd bekroond, eindigde als de nummer één in het elektrische segment. Een geweldig resultaat voor een gloednieuw voertuig dat nog maar net in Europa gelanceerd is op het Autosalon van Parijs in oktober 2022. De BYD ATTO 3 is een ruime C-Segment SUV met voorwielaandrijving die moderne esthetiek combineert met uitzonderlijke intelligentie en efficiëntie die voortkomen uit baanbrekende elektrische voertuigtechnologie en slimme connectiviteit. De BYD ATTO 3 is 4.455 mm lang en 2.050 mm breed (met uitgeklapte buitenspiegels), heeft een wielbasis van 2.720 mm en is geoptimaliseerd voor ruimte en comfort. De ATTO 3 biedt plaats aan5 inzittenden en veel opbergruimte in de 440 liter grote bagageruimte, die kan worden uitgebreid tot 1138 liter wanneer de achterbank wordt neergeklapt. Het voertuig biedt een zeer efficiënte 60,48 kWh BYD Blade Battery met een actieradius van 420 km (WLTP gecombineerd).

Baanbrekende Blade Batterij

De BYD ATTO 3 profiteert ook van de baanbrekende, intern ontwikkelde BYD Blade Battery die een revolutie teweegbrengt op het gebied van veiligheid, duurzaamheid en prestaties in de EV-industrie. De kobaltvrije Blade Battery maakt gebruik van lithium-ijzer-fosfaat (LFP) dat een veel hoger veiligheidsniveau biedt dan conventionele lithium-ionbatterijen. Bovendien biedt de Blade Battery meer stabiliteit, veiligheid en duurzaamheid en levert hij een hoge vermogensdichtheid met het voordeel van een ultralaag energieverbruik.

Michael Shu, General Manager en Managing Director, BYD Europe and International Cooperation Division, is erg blij met de prestigieuze prijs van de Vlaamse Automobielclub voor de BYD ATTO 3. Hij zegt: "Het feit dat professionele autojournalisten de ATTO 3 de onderscheiding ''VAB Electric Car of the Year 2023'' hebben gegeven, is gewoonweg fantastisch. We zijn nog blijer dat zoveel gezinnen tijdens deze wedstrijd ook als kritische jury hebben gefungeerd en de BYD ATTO 3 tot hun nummer één voertuig in het elektrische segment hebben verkozen."

De BYD ATTO 3 is nu gelanceerd in Noorwegen, Zweden, Denemarken, Frankrijk, Nederland en België. In 2023 worden er BYD-winkels geopend in het Verenigd Koninkrijk, Duitsland, Spanje, Italië, Oostenrijk, Luxemburg en Finland. In België is het voertuig sinds september dit jaar te koop bij BYD- partner Inchcape in Zaventem en Antwerpen. BYD is 's werelds grootste fabrikant van nieuwe energievoertuigen en energiebatterijen.

Mediagalerijen


Meer informatie

Inchcape plc BeLux

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over press-bydauto.be