BYD bouwt een fabriek voor New Energy personenauto's in Hongarije voor gelokaliseerde productie in Europa

  • Nieuwe ultramoderne fabriek voor personenauto's wordt gebouwd in Szeged, Hongarije
  • De nieuwe fabriek zal naar verwachting duizenden lokale banen opleveren
  • De fabriek in Szeged wordt de eerste BYD-fabriek voor personenauto's in Europa
  • De verticale integratie van de toeleveringsketen van BYD zal helpen bij het creëren van een lokaal groen 'ecosysteem' dat de duurzame missie ondersteunt

 

Brussel, 22 december 2023 - BYD, 's werelds grootste fabrikant van nieuwe energievoertuigen (NEV), kondigt de volgende fase van zijn Europese strategie aan met de bouw van een gloednieuw productiecentrum in Szeged, Hongarije. De ultramoderne faciliteit zal de eerste in zijn soort zijn die door een Chinees automobielbedrijf in Europa wordt gebouwd en zal beschikken over een geavanceerde autoproductielijn. De fabriek zal gefaseerd worden gebouwd en zal naar verwachting duizenden lokale banen creëren, de lokale economie stimuleren en lokale toeleveringsketens ondersteunen.

De nieuwe productiefaciliteit zal gebruik maken van de meest geavanceerde wereldwijde technologie en sterk geautomatiseerde productieprocessen om een wereldwijd toonaangevende fabriek voor de productie van 'new energy' personenauto's te creëren. Er wordt verwacht dat de bouw van dit productiecentrum een positief effect zal hebben op de lokale economie door de bevordering van technologische uitwisseling en innovatie tussen China en Hongarije. BYD zal ook gebruikmaken van zijn expertise in geïntegreerde verticale toeleveringsketens om lokaal een groen 'ecosysteem' te helpen creëren.

Hongarije ligt in het hart van Europa, is een essentieel transportknooppunt en kan bogen op een rijke geschiedenis van expertise in de auto-industrie. Met een ontwikkelde infrastructuur en een solide industriële basis is Hongarije door verschillende Europese topfabrikanten gekozen als productielocatie voor personenauto's. Dit ondersteunt BYD's beslissing om van Hongarije het centrum van de Europese productieactiviteiten te maken.

Het merk BYD heeft aanzienlijke vooruitgang geboekt bij de lancering van zijn activiteiten voor personenauto's in Europa. In het eerste jaar heeft het bedrijf 230 dealers geopend in 19 landen en vijf nieuwe modellen geïntroduceerd (BYD HAN, BYD TANG, BYD ATTO 3, BYD SEAL en BYD DOLPHIN) in de segmenten C tot en met E, waaronder hatchbacks, berline's en SUV's. Daarnaast staan er drie nieuwe modellen gepland voor de komende 12 maanden.

Gedreven door de wereldwijde merkvisie "Cool the Earth by 1°C", wil BYD de penetratie van nieuwe energiepassagiersvoertuigen op de Europese markt versnellen, zijn globaliseringsstrategie verder verdiepen en de groene transformatie van de wereldwijde energiestructuur actief bevorderen.

Meer informatie over specifieke details van de nieuwe productiefaciliteit volgt.

 

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over press-bydauto.be