BYD DOLPHIN: VAB elektrische gezinswagen van het jaar 2024

BYD voor het tweede jaar op rij VAB elektrische gezinswagen van het jaar

  • Prestigieuze prijs van de Vlaamse mobiliteitsvereniging voor de betaalbare elektrische gezinswagen
  • Juryrapport: "Beste prijs/kwaliteit/bereik aanbod op de markt"
  • BYD DOLPHIN bekroond voor zijn royale binnenruimte en compacte afmetingen, veiligheid, technologie en hoog niveau van standaarduitrusting met lage kosten per kilometer
  • Revolutionaire Blade batterij zet nieuwe standaard op het gebied van veiligheid, duurzaamheid en prestaties

Brussel, België – De BYD DOLPHIN is verkozen tot ''VAB Elektrische gezinswagen van het jaar 2024''. De juryleden - 17 professionele autojournalisten en -specialisten en 43 gezinsjuryleden beoordeelden 3 dagen lang 14 verschillende elektrische auto's in de omgeving van het beroemde racecircuit van Zolder - gaven de voorkeur aan de BYD DOLPHIN boven 13 concurrenten van Volkswagen, Toyota, Cupra, Dacia, Fiat, Hyundai, Jeep, MG, Nissan, Opel, Renault, Smart en SsangYong. VAB is de Vlaamse Mobiliteitsorganisatie en organiseert elk jaar een felbegeerde wedstrijd van de beste gezinswagens in verschillende categorieën.

De BYD DOLPHIN heeft zich onderscheiden als de beste VAB gezinswagen in het elektrische segment. De juryleden kozen de DOLPHIN niet alleen vanwege zijn comfort, kwaliteit en uitstekende rijeigenschappen, maar hadden nog meer waardering voor het zeer ruime interieur ondanks de compacte afmetingen van de auto. De toegankelijke prijs, gecombineerd met een hoog garantieniveau, lage kosten per kilometer, een hoog niveau van standaarduitrusting en de state-of-the-art technologie trokken ook de aandacht van de jury. VAB-hoofdredacteur Jan Creten legt uit: "We organiseerden de VAB Gezinswagen van het Jaar verkiezing voor de 37e keer. We testen auto's en beoordelen elke auto op comfort, infotainment, veiligheidsvoorzieningen, accessoires, budget en natuurlijk op praktische bruikbaarheid, technologie en rijeigenschappen. Dit jaar in het bijzonder stemden de gezinnen voor auto's met een hoge prijs-kwaliteitverhouding, tegen betaalbare prijzen. De auto's worden beoordeeld door professionele automedia (25% van het totaal), gezinnen met kinderen (50%) en ook de kosten per kilometer voor elk voertuig. Dit belangrijke element draagt voor 25% bij aan het totaalcijfer.”

 

Uitstekend rapport van de juryleden

Het juryrapport was duidelijk en concludeerde: "De BYD DOLPHIN in onklopbaar als het gaat om prijs/kwaliteit/bereik", aldus het rapport. De auto biedt veel waar voor zijn geld. Bovendien prezen alle juryleden de compacte afmetingen van de DOLPHIN, in combinatie met de zee aan binnenruimte voor de passagiers en de geweldige dynamische rijervaring.

De BYD DOLPHIN, door veiligheidsorganisatie Euro NCAP bekroond met het maximum van 5 sterren, eindigde als de nummer één in het segment van elektrische voertuigen. Een geweldig resultaat voor een gloednieuw voertuig dat nog maar sinds een paar weken bij de dealers in Europa staat. De BYD DOLPHIN is een compacte maar ruime hatchback die moderne esthetiek combineert met uitzonderlijke intelligentie en efficiëntie dankzij baanbrekende elektrische voertuigtechnologie en slimme connectiviteit. Met een lengte van 4.290 mm en een breedte van 2.012 mm (met uitgeklapte buitenspiegels) heeft de BYD DOLPHIN een wielbasis van 2.700 mm, geoptimaliseerd voor ruimte en comfort dankzij het e-platform 3.0 en de korte overhangen voor en achter. De DOLPHIN biedt plaats aan 5 inzittenden en een goede bagageruimte van 345 liter, die kan worden uitgebreid tot een indrukwekkende 1310 liter als de stoelen zijn neergeklapt. Het voertuig biedt een zeer efficiënte BYD Blade batterij van 60,4 kWh met een actieradius van 427 km (WLTP gecombineerd).

 

Baanbrekende Blade Batterij

De BYD DOLPHIN profiteert ook van de baanbrekende, intern ontwikkelde BYD Blade batterij die een revolutie teweegbrengt op het gebied van veiligheid, duurzaamheid en prestaties in de EV-industrie. De kobaltvrije Blade Battery maakt gebruik van lithium-ijzerfosfaat (LFP) dat een veel hoger veiligheidsniveau biedt dan conventionele lithium-ionbatterijen. Bovendien biedt de Blade Battery meer stabiliteit, veiligheid en duurzaamheid en levert het een hoge energiedichtheid met het voordeel van een ultralaag energieverbruik.

Michael Shu, Managing Director BYD Europe, is erg blij met de prestigieuze prijs van de Vlaamse Mobiliteitsorganisatie voor de BYD DOLPHIN. Hij zegt: "Het feit dat professionele autojournalisten de DOLPHIN hebben uitgeroepen tot ''VAB elektrische auto van het jaar 2024'' is gewoonweg fantastisch, en dit voor het tweede jaar op rij na de BYD ATTO3 vorig jaar. Het feit dat zoveel families - die optraden als kritische juryleden tijdens deze wedstrijd - hebben gestemd voor de BYD DOLPHIN als nummer één in het elektrische segment is voor ons nog bevredigender en ja, de kosten per kilometer van de DOLPHIN zijn ongekend."

In België wordt BYD geïmporteerd door BYD-partner Inchcape en is de BYD DOLPHIN te koop vanaf € 29.990 (€ 36.740 voor de Design-versie die is voorgedragen voor de VAB-verkiezing). BYD breidt zijn netwerk in België snel uit. Naast de 3 BYD Inchcape-dealers in Zaventem, Gent & Antwerpen, zullen de onlangs geopende showrooms bij Group Vandecasteele Kortrijk en Paesmans Car Group Hasselt binnenkort worden aangevuld met nieuwe openingen in Namen, Charleroi, Luik en het Groothertogdom Luxemburg. BYD is 's werelds grootste fabrikant van nieuwe energievoertuigen en energiebatterijen.

 

Thomas De Meûter

Thomas De Meûter

PR manager, BYD Belux

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over press-bydauto.be