BYD ondertekent voorlopige koopovereenkomst voor productiefaciliteit in Hongarije

  • Een officiële ondertekeningsceremonie op 30 januari 2024 luidt de eerste fase in van het opstarten door BYD van een ultramoderne productiefaciliteit in Hongarije.
  • De zeer geavanceerde fabriek zal zich richten op de productie van een reeks BYD nieuwe energie personenauto's voor de Europese markt.
  • De fabriek zal in fasen worden gebouwd en binnen drie jaar operationeel zijn, waardoor de lokale economische ontwikkeling wordt ondersteund
  • De ondertekeningsceremonie werd bijgewoond door Péter Szijjártó, de Hongaarse minister van Buitenlandse Zaken en Handel, en Wang Chuanfu, voorzitter en president van BYD, evenals andere prominente gasten.

 

BYD, 's werelds grootste fabrikant van nieuwe energievoertuigen, start de voorbereidende fase van zijn ultramoderne NEV-productiefaciliteit in Hongarije met de ondertekening van de voorlopige koopovereenkomst tijdens een officiële ceremonie op 30 januari 2024. De zeer geavanceerde productiefaciliteit zal worden gebouwd in Szeged, in het zuidoosten van Hongarije, en zal worden gewijd aan de productie van BYD elektrische auto's voor de Europese markt.

De ondertekeningsceremonie vond plaats in aanwezigheid van Péter Szijjártó, Hongaars minister van Buitenlandse Zaken en Handel; László Botka, burgemeester van Szeged, samen met andere hoge gasten die de Hongaarse regering vertegenwoordigden. BYD werd vertegenwoordigd door Wang Chuanfu, voorzitter en president van BYD; He Zhiqi, senior vice president van BYD en COO van BYD Auto, en andere belangrijke vertegenwoordigers van BYD. Het evenement werd verder vereerd door de aanwezigheid van Gong Tao, de Chinese ambassadeur in Hongarije.

Ceremonie voor ondertekening van de voorlopige koop- en verkoopovereenkomst, Boedapest, Hongarije
Ceremonie voor ondertekening van de voorlopige koop- en verkoopovereenkomst, Boedapest, Hongarije

De fabriek in Szeged wordt de eerste productievestiging voor personenauto's in Europa van een Chinese autofabrikant. Dit is een belangrijke mijlpaal voor de baanbrekende autofabrikant, die zijn activiteiten op het gebied van nieuwe energievoertuigen in Europa verder wil uitbreiden.

De bouw van de faciliteit zal gefaseerd plaatsvinden, waarna de fabriek binnen drie jaar open en operationeel zal zijn en een uitgebreide reeks milieuvriendelijke BYD-modellen zal produceren. Het bouwproject en de daaropvolgende opening van de productiefaciliteit zullen duizenden banen opleveren, de lokale economie een impuls geven en de lokale toeleveringsketens ondersteunen.

Veel toonaangevende autofabrikanten en toeleveranciers hebben ervoor gekozen om fabrieken in Hongarije te bouwen. BYD is al sterk aanwezig in Hongarije, met een hightech eBus-productiefaciliteit in Komarom sinds 2016. Dit heeft geleid tot verdere investeringen van BYD in Hongarije, wat in december 2023 leidde tot de aankondiging dat BYD een fabriek voor elektrische auto's zou bouwen in Szeged, waardoor een nieuwe golf van technologische innovatie naar Europa komt.

Sinds het debuut van de personenauto op de Autosalon van Parijs in 2022 heeft BYD met succes 250 vestigingen geopend in 19 Europese landen. BYD heeft met name al zes nieuwe modellen gelanceerd (BYD TANG, BYD HAN, BYD ATTO 3, BYD DOLPHIN, BYD SEAL en BYD SEAL U) in het C tot E-segment, waaronder hatchbacks, sedans en SUV's, die voldoen aan de uiteenlopende eisen van Europese klanten. Daarnaast staan er twee nieuwe modellen gepland voor lancering dit jaar.

Centraal hierin staat BYD's toewijding aan het ondersteunen van de transformatie van groene energie. BYD, 's werelds grootste fabrikant van NEV's met meer dan 28 jaar ervaring in de ontwikkeling van batterijen, heeft een wereldwijde reputatie op het gebied van innovatie in duurzame technologie. BYD wil helpen om de overgang van e-mobiliteit op de Europese markt te versnellen, door consumenten in Europa meer toegang te bieden tot hoogwaardige en betaalbare elektrische mobiliteitskeuzes die gebruik maken van geavanceerde EV-technologieën, in samenwerking met lokale dealers en leveringspartners.

 

 

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over press-bydauto.be