BYD onthult de prijs van de BYD Seal, de dynamische 100% elektrische sedan

 

 • De prijzen van de BYD Seal zijn bekendgemaakt. In België de catalogusprijs zijn :
  • BYD Seal Design: vanaf €46.990
  • BYD Seal Excellence: vanaf € 51.990
 • BYD introduceert de SEAL bij Europese consumenten en brengt geavanceerde EV-technologie naar het D-segment.
 • De volledig elektrische sportsedan slaat nieuwe wegen in met het geavanceerde e-Platform 3.0, de Cell-to-Body-technologie en de 8-in-1 aandrijflijn.
 • Geavanceerde voertuigarchitectuur voor een ongekend niveau van veiligheid, torsiestijfheid, rijdynamiek en intelligentie.
 • De intern ontwikkelde, kobaltvrije Blade accu biedt nieuwe niveaus van veiligheid, duurzaamheid, prestaties en efficiënte verpakking.
 • Keuze uit twee krachtige aandrijflijnopties, met WLTP actieradius tot 570 km, standaard 11 kW AC laadcapaciteit en 150 kW DC ultrasnellaadcapaciteit (30-80% in 26 min).
 • De SEAL is vanuit elke hoek verbluffend en maakt gebruik van BYD's op de oceaan geïnspireerde designtaal die wordt belichaamd door een slanke en dynamische esthetiek.
 • Het comfortabele en ruime interieur zit boordevol technologie met hoogwaardige materialen voor een verfijnde afwerking.
 • De leveringen van de BYD SEAL beginnen in het vierde kwartaal van 2023.

 

BYD, 's werelds grootste fabrikant van nieuwe energievoertuigen (NEV's), introduceert de nieuwe volledig elektrische BYD SEAL D-segment sedan voor Europese consumenten. BYD, de snelst groeiende autofabrikant ter wereld, zet zich in om aantrekkelijk, high-tech en intelligent elektrisch rijden betaalbaarder en toegankelijker te maken voor Europese automobilisten. Na de succesvolle lancering van de BYD HAN (E-segment sedan), de BYD TANG (E-segment SUV), de BYD ATTO 3 (C-segment SUV) en de BYD DOLPHIN (C-segment hatchback) op het Europese continent, versnelt BYD zijn aanwezigheid op de Europese automarkt met de lancering van de langverwachte gloednieuwe BYD SEAL.

De opvallende BYD SEAL is een sportieve en dynamische sedan uit het D-segment, de tweede in de BYD Ocean-serie, die gebruikmaakt van BYD's nieuwe designtaal 'Ocean Aesthetics'. Hij combineert een gestroomlijnd en atletisch uiterlijk met een hoog niveau van comfort en praktische voorzieningen voor vijf inzittenden, een uitstekend uitrustingsniveau en afmetingen die perfect aansluiten bij de behoeften van Europese autokopers. Bovendien heeft de BYD SEAL verschillende technologische primeurs, waardoor hij zich met talloze voordelen duidelijk onderscheidt van zijn concurrenten.

Cell-to-Body technology

Net als de BYD ATTO 3 en de onlangs geïntroduceerde BYD DOLPHIN, is de nieuwe BYD SEAL gebaseerd op het hypermoderne e-Platform 3.0 van BYD, dat exclusief is ontworpen voor volledig elektrische voertuigen. De BYD SEAL is met name het eerste voertuig waarin de zeer geavanceerde CTB-technologie (Cell-to-Body) van BYD is toegepast. Dit is een essentieel verschil en zorgt voor ongekende niveaus op het gebied van veiligheid, torsiestijfheid, rijdynamiek en ruimtegebruik.

Cell-to-Body betekent dat de batterij is geïntegreerd in de volledige voertuigstructuur. De bovenkap van het accupakket wordt geïntegreerd met de traditionele vloerstructuur van de carrosserie. Dit vormt een sandwichachtige structuur die de bovenkap, de Blade Battery en de lade omvat. Bovendien maakt de CTB-architectuur gebruik van een zeer sterke honingraatachtige aluminium paneelstructuur, wat de veiligheid van het voertuig verder verbetert.

Het CTB-batterijsysteem dient als energiebron en als structurele component. Het draagt bij aan de uitzonderlijke torsiestijfheid van maar liefst 40.500 Nm/graden van de BYD SEAL, waardoor de rijeigenschappen toenemen en een uitstekend platform wordt geboden voor comfort, rust in de cabine, veiligheid en prestaties. Bovendien zorgt de CTB-technologie voor een beter gebruik van de ruimte, omdat de batterij direct met de carrosserie wordt gecombineerd, waardoor het voertuig ongeveer 15 mm lager bij de vloer komt te staan. Terwijl de carrosseriehoogte wordt verlaagd, verhoogt de CTB-technologie de axiale hoogte in het voertuig, waardoor er meer binnenruimte ontstaat. Hierdoor heeft de BYD SEAL een lagere, gestroomlijnde vorm gekregen, met betere aerodynamische prestaties en een opvallende visuele impact, evenals meer cabineruimte.

BYD Blade Battery

Net als alle BYD personenauto's die in Europa worden aangeboden, is de BYD SEAL standaard uitgerust met een Blade Battery, die in meerdere opzichten revolutionair is. BYD is al meer dan twintig jaar pionier op het gebied van batterijtechnologie. Na 28 jaar, met meer dan vijf miljoen nieuwe energievoertuigen (BEV+PHEV) geproduceerd voor klanten, is BYD stevig gevestigd als marktleider op dit gebied. De revolutionaire Blade Battery is het resultaat van BYD's niet-aflatende onderzoek en ontwikkeling en wordt beschouwd als een belangrijke vooruitgang voor de EV-industrie.

De Blade Battery is intern ontwikkeld door BYD met als belangrijkste doel het optimaliseren van veiligheid, duurzaamheid, levensduur, prestaties en ruimtegebruik. Het accupakket bestaat uit 172 dunne, langwerpige cellen die eigenlijk op bladen lijken. Bovendien gebruikt de Blade Battery lithiumijzerfosfaat (LFP) als kathodemateriaal, dat een hoger niveau van veiligheid en duurzaamheid biedt in vergelijking met conventionele lithium-ionbatterijen.

LFP-batterijen bevatten geen kobalt, een materiaal dat ethische en milieuproblemen veroorzaakt in de mijnbouw. Bovendien zijn LFP-batterijen beter bestand tegen extreme temperaturen. Ze hebben een betere thermische stabiliteit en zijn minder gevoelig voor temperatuurschommelingen, terwijl ze meer laad- en ontlaadcycli kunnen doorstaan met nauwelijks capaciteitsverlies. Dit maakt deze batterijen bijzonder duurzaam. Met een hoogte van slechts 110 mm voor het hele accupakket draagt de Blade Battery ook bij aan de efficiënte voertuigverpakking en geoptimaliseerde binnenruimte van de BYD SEAL.

Naast alle voordelen van de Cell-to-Body-technologie wordt het uitzonderlijke veiligheidsniveau van de Blade Battery aangetoond (video) door de eisen van de zware Nail Penetration Test te overtreffen. Dit is de meest rigoureuze methode om de thermische runaway van batterijen te testen en simuleert de gevolgen van een ernstig verkeersongeval.

Bovendien wordt de BYD SEAL standaard geleverd met een zeer efficiënt warmtepompsysteem. Dit zorgt voor een efficiënte regeling van de accutemperatuur via directe koeling en directe verwarming van het koelmiddel, evenals regeling van de temperatuur in het passagierscompartiment met een laag energieverbruik. De warmtepomp kan ook afvalwarmte van de elektrische aandrijflijn absorberen en is bestand tegen temperaturen van -30 °C tot 60 °C. De batterijtechnologie van BYD ondersteunt ook V2L (Vehicle-to-Load), waardoor de BYD SEAL kan worden gebruikt als draagbare voeding voor elektrische apparaten (totaal vermogen tot 3.000 W).

Actieradius en prestaties

Het vooruitstrevende karakter van BYD en de BYD SEAL gaat verder dan de Cell-to-Body-technologie en de Blade Battery. De nieuwe sportsedan maakt bijvoorbeeld gebruik van de innovatieve 8-in-1 elektrische aandrijflijn. Deze integreert acht belangrijke componenten voor aandrijving, opladen, besturing en beheer, waardoor BYD uitzonderlijke mogelijkheden creëert voor verticale integratie binnen de toeleveringsketen, terwijl het ruimtegebruik en de energiezuinigheid aanzienlijk worden geoptimaliseerd.

De volledig nieuwe BYD SEAL is verkrijgbaar in twee uitvoeringen, Design en Excellence, en wordt aangeboden met keuze uit twee aandrijflijnen, beide met een accucapaciteit van 82,5 kWh. De Design-versie met één motor en achterwielaandrijving (BYD SEAL Design) heeft een vermogen van 230 kW (313 pk) en accelereert van 0-100 km/u in 5,9 seconden. De actieradius is vastgesteld op 570 kilometer (WLTP gecombineerd). De BYD SEAL is ook leverbaar met vierwielaandrijving (BYD SEAL Excellence-AWD) met een elektromotor op de voor- en achteras (160 kW + 230 kW), wat resulteert in een totaal vermogen van 390 kW (530 pk). Dit, de Excellence-versie, is een echte krachtpatser die van 0-100 km/u accelereert in slechts 3,8 seconden, terwijl de actieradius is vastgesteld op 520 kilometer (WLTP gecombineerd).

Klanten van de BYD SEAL profiteren van een hoogspanningsboostlaadoplossing voor elektrische aandrijving, die sneller opladen mogelijk maakt. Deze technologie maakt op innovatieve wijze gebruik van de motorinductor ter vervanging van de boost-inductor in de oorspronkelijke boost-oplossing, om te voldoen aan het spanningsbereik van 420-750 V van laadpalen met hoog vermogen gelijkstroomlading. Tijdens het laadproces vermindert de BYD SEAL de warmteontwikkeling van de laad- en distributiesamenstelling voor betrouwbaardere prestaties.

De BYD SEAL heeft standaard een 11 kW driefasige on-board lader voor AC-laden en kan snel worden opgeladen bij een DC ultrasnellaadstation met 150 kW. Met deze hoeveelheid vermogen kan de batterij in slechts 26 minuten worden opgeladen van 30% tot 80%.

Rijdynamiek

Atletisch, sportief en dynamisch, maar ook intelligent met een high-tech DNA, de nieuwe BYD SEAL heeft alles om indruk te maken op Europese automobilisten. Zijn ultramoderne voertuigarchitectuur op basis van het e-Platform 3.0 met Cell-to-Body technologie garandeert een ongekende torsiestijfheid en een laag zwaartepunt, wat de rijdynamiek van de BYD SEAL ten goede komt. Daarnaast is de SEAL de eerste BYD met onafhankelijke wielophanging, met dubbele wishbones aan de voorzijde en een five-link achterwielophanging, wat ook bijdraagt aan de uitstekende wegligging en voertuigbeheersing.

De BYD SEAL Excellence-AWD biedt dempers met variabele frequentie voor een ultiem reactievermogen. Deze technologie regelt de oliestroom in de dempercilinder via het ventiel. Wanneer de weg glad is, is de demping relatief stevig, wat zorgt voor een stabielere voertuigdynamiek en een betere wegligging. Bij kuilen of een ruw wegdek vermindert de demping automatisch om de impact van de weg beter te absorberen, waardoor een hoogwaardige rit wordt gegarandeerd.

Bovendien profiteert de BYD SEAL Excellence-AWD van een nieuw ontwikkeld Intelligent Torque Adaption Control-systeem (iTAC). Deze technologie heeft de vorige manier om het voertuig dynamisch stabiel te maken door het vermogen te verlagen, veranderd in koppelverschuiving, waarbij het koppel op de juiste manier wordt verlaagd of een negatief koppel wordt afgegeven, en andere regelmethoden om de stabiliteit van het voertuig te behouden. Dankzij de verbetering van de herkenningssnelheid en de verandering van de afstelmethode kan iTAC de eigen staat van voertuigen en de horizontale en verticale besturingsbehoeften van de bestuurder integreren om de vermogensverdeling en afstelling te bevorderen en zo het vermogenspotentieel van het voertuig volledig te benutten, de veiligheid en het rijcomfort te verbeteren en de rijeigenschappen te vergroten.

De BYD SEAL biedt vier verschillende rijmodi voor verschillende rijvoorkeuren en omstandigheden. Deze modi zijn onder andere:

 • ECO-modus, die prioriteit geeft aan energiezuinigheid en de actieradius vergroot.
 • Normale modus, voor een evenwichtige rijervaring voor dagelijks gebruik.
 • Sportmodus, die de nadruk legt op prestaties door middel van agressieve acceleratie en een scherper weggedrag.
 • Sneeuwmodus, ontworpen om de tractie en stabiliteit op gladde oppervlakken zoals sneeuw of ijs te verbeteren.

Ocean Aesthetics ontwerptaal

Na de onlangs gelanceerde BYD DOLPHIN is de nieuwe BYD SEAL het tweede Europese model in de BYD Ocean-serie dat de Ocean Aesthetics ontwerptaal gebruikt, waardoor het een dynamische, stijlvolle en zeer onderscheidende uitstraling heeft.

De BYD SEAL is ontworpen door een designteam onder leiding van de Global Design Director van BYD, Wolfgang Egger, en toont kracht en atletisch gedrag met een luchtweerstandscoëfficiënt van slechts 0,219 Cd. De lage carrosseriestijl snijdt als een mes door de wind. Het slanke, op de natuur geïnspireerde design is emotioneel rijk, hightech en aantrekkelijk. De voorkant van de auto heeft een krachtig gevoel van voorwaartse beweging, met een 'X-face styling' in het dynamische perspectief. De voorkant van de BYD SEAL heeft de look en feel van een sportwagen, met zijn volle, gebeeldhouwde, fascinerende rondingen die het gevoel geven van de dynamiek van golven.

Het zij-silhouet van de SEAL is vloeiend en natuurlijk, met een lage voorkant, aflopende A-stijl, afgerond dak, aflopende fastback onderbroken door een subtiel naar boven gebogen eendenstaartvorm, die het kenmerk van een sportcoupé benadrukt. Het verborgen design van de deurgreep, die gelijk ligt met de deur wanneer de auto in beweging is, helpt de luchtstroom bij hoge snelheid door te laten, waardoor de windweerstand en het totale energieverbruik van de auto afnemen.

Ruim en veelzijdig

Naast zijn dynamische, intelligente en sportieve karakter is de BYD SEAL ook een veelzijdige vierdeurs sedan die comfortabel plaats biedt aan vijf personen. De wielbasis van 2.920 mm biedt de inzittenden beenruimte die vergelijkbaar is met die van een executive sedan. Dankzij de CTB-architectuur en de compacte batterijverpakking hebben de inzittenden voldoende hoofdruimte ondanks de lage styling van de auto.

Het praktische karakter komt verder tot uiting in de bagageruimte van 400 liter en een extra 'frunk' van 53 liter onder de motorkap (RWD-versie). Daarnaast biedt de BYD SEAL meer dan 20 flexibele opbergvakken voor kleine spullen in het interieur. Voorin het subdashboard bevindt zich een draadloos oplaadpunt voor twee mobiele telefoons. Naast de standaard opbergruimte in de middenarmsteun is er een functionele halfopen opbergruimte onder het subdashboard.

De voorstoelen hebben een sportieve uitstraling met zachte en stevige stoelbekleding en een uitstekende omhulling en ondersteuning. De bestuurdersstoel is elektrisch verstelbaar in acht richtingen, terwijl gebruikers van elk postuur een comfortabele rijpositie kunnen vinden achter het in vier richtingen verstelbare stuurwiel. De bestuurdersstoel heeft een in vier richtingen elektrisch verstelbare lendensteun. De achterbank biedt een comfortabele zitpositie voor drie volwassen inzittenden. De rugleuning, kussenvulling en de hoeken van de rugleuning en het kussen van de achterbank zijn ergonomisch ontworpen en volledig geoptimaliseerd, zodat vermoeidheid tijdens lange ritten wordt verminderd. Inzittenden kunnen ook rekenen op veel licht in het interieur dankzij een oversized panoramisch schuifdak. En voor optimaal comfort zijn de voorportieren voorzien van dubbel gelaagd dubbel glas voor uitstekende geluids- en warmte-isolatie. De achterdeuren zijn voorzien van privacy glas, voor meer schaduw en privacy voor de achterpassagiers.

Infotainment en ADAS

Slimme connectiviteit en toonaangevend infotainment zijn andere belangrijke elementen van de BYD SEAL, die is uitgerust met een intelligent 4G-verbindingssysteem voor toonaangevende technologie-ervaringen en Over The Air (OTA) updates als manier om infotainmentfuncties bij te werken. De BYD SEAL heeft een 15,6-draaibaar scherm dat is uitgerust met een intelligente stembedieningsfunctie die kan worden geactiveerd met het spraakcommando "Hey BYD", en naadloze smartphone-integratie via Android Auto of Apple CarPlay. Het beschikt ook over een 10,25-inch LCD-scherm met volledig instrumentenpaneel, terwijl het indrukwekkende 12-speaker Dynaudio Performance Audio System geluid van topkwaliteit levert.

Op het gebied van veiligheid en geavanceerde bestuurdersassistentie (ADAS) biedt de BYD SEAL standaard een uitgebreid aanbod. Dit omvat Forward Collision Warning, Automatic Emergency Braking, Rear Collision Warning, Rear Cross Traffic Alert en Rear Cross Traffic Brake, Lane Keep Assistance, Lane Change Assist en Emergency Lane Keep. Er is ook Adaptive Cruise Control en Intelligent Cruise Control, een 360-graden panoramische camera, dodehoekdetectiesysteem, ESP, Traction Control, Hill Decent Control, Automatic Vehicle Hold, Intelligent Speed Limit Information en Intelligent Speed Limit Control. Geavanceerde verlichtingstechnologie zorgt voor een bredere lichtbundel om het zicht 's nachts te verbeteren, met standaard grootlichtassistent, adaptieve koplampen en Follow Me Home.

Levering van de BYD SEAL aan dealers vanaf Q4 2023

De eerste leveringen van de BYD SEAL aan dealers vinden plaats in Q4 2023 en leveringen aan eindgebruikers vanaf november. De modellenreeks bestaat uit twee aandrijflijnvarianten, twee uitrustingsniveaus (BYD SEAL Excellence-AWD en BYD SEAL Design), zes carrosseriekleuren en twee interieurkleuren. Alle versies van de BYD SEAL worden standaard aangeboden met uitstekende garantievoorwaarden, bestaande uit zes jaar fabrieksgarantie en acht jaar voor de accu en elektromotor.

Belangrijkste specificaties BYD SEAL

Items

BYD SEAL Design

BYD SEAL Excellence-AWD

Afmetingen (L,B,H)

4,800 / 1,875 / 1,460 mm

4,800 / 1,875 / 1,460 mm

Wielbasis

2,920 mm

2,920 mm

Aandrijving configuratie

RWD

AWD

Maximale snelheid

180 km/h

180 km/h

Maximaal vermogen

230 kW (313 PS)

390 kW (530 PS)

Acceleratie

5.9 s

3.8 s

Wiel afmeting

19 inch

19 inch

Rijbereik (WLTP gecombineerd)

570 km

520 km

Koffer volume

400 litre (Rear trunk) + 53 litre (Front trunk)

400 litre (Rear trunk) + 53 litre (Front trunk)

Aantal zitplaatsen

5

5

Type batterij

BYD Blade Battery (LFP)

BYD Blade Battery (LFP)

Capaciteit

82.5 kWh

82.5 kWh

Laadvermogen

11 kW AC (3-phase) / 150 kW DC

11 kW AC (3-phase) / 150 kW DC

DC laadtijd (30-80%)

26 min

26 min

Warmtepomp

Standard

Standard

V2L functie

Standard

Standard

Download BYD SEAL leaflet

PDF - 4.7 Mb

Media gallery

 

 

 

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over press-bydauto.be