BYD presenteert verschillende nieuwe modellen op Auto Shanghai 2023

BYD, 's werelds grootste fabrikant van voertuigen op nieuwe energie, toont zijn volledige gamma voertuigen op Auto Shanghai 2023 en brengt een aantal nieuwe modellen naar de show, waaronder de zuiver elektrische SUV in het B-segment, de Song L-conceptwagen in de BYD Dynasty-serie, de BYD Seagull* en de BYD Chaser 07* in de BYD Ocean-serie. Yangwang, het premium submerk van BYD, presenteert op het evenement de off-road U8 en zijn supercar U9, evenals de Yangwang-architectuur, en start de voorverkoop van twee varianten van het U8-model, vanaf 1.098.000 RMB. Denza, een ander high-end submerk van BYD, toont voor het eerst de Denza N7 en de Denza D9 PREMIER (eerste editie met vier zitplaatsen), samen met andere modellen.

 

Yangwang: U8 Premium Edition, Off-road Edition en U9 voor het eerst getoond

Yangwang U8
Yangwang U8

De voorverkoop van de Yangwang U8 Premium Edition en Off-road Master Edition begint vandaag vanaf 1.098.000 RMB.

De Yangwang U8 wordt gepositioneerd als een high-end hardcore off-road SUV op nieuwe energie, met twee volledig in eigen huis ontwikkelde kerntechnologieën: het e4 Platform en het BYD DiSus-P Intelligent Hydraulic Body Control System, gekenmerkt door uitstekende off-road capaciteiten en de allernieuwste technologie. Aangedreven door het e4 Platform levert de Yangwang U8 een maximaal vermogen van meer dan 1100 pk en haalt hij 100 km/u in 3,6 seconden. Hij blijft stabiel onder extreme omstandigheden, kan drijven op water en stromen, kan 360 graden draaien op zijn plek en is behendig te besturen. De Yangwang U8 Premium Edition biedt ultieme off-road capaciteiten en ademt luxe en intelligentie. De Yangwang U8 Off-road Master Edition, speciaal ontworpen voor off-road liefhebbers, biedt nog meer off-road mogelijkheden en is de ideale keuze voor doorgewinterde avonturiers.

Naast de voorverkoop van de Yangwang U8 is er ook de officiële voorstelling van de Yangwang U9 op het lanceringsevenement. Yangwang heeft de Time Gate-ontwerptaal toegepast, die een passie voor energie, technologie, snelheid en esthetiek uitdrukt en een unieke visuele merkidentiteit creëert.

Yangwang U9
Yangwang U9

Ook de Yangwang-architectuur wordt voorgesteld op het evenement. De Yangwang-architectuur is exclusief ontwikkeld voor premium NEV's en bestaat uit zes kerntechnologieën van BYD, waaronder het e4 Platform, DiSus Intelligent Body Control System, Blade Battery, Master Body, Smart Cockpit en Advanced Driver Assistance Systems (ADAS). De Yangwang-architectuur is prestatiegericht, grenzeloos en ontwikkelbaar en leent zich voor off-road-, stads-, race- en vele andere toepassingen. De Yangwang U8 en U9 zijn de eerste twee modellen die gebouwd zijn op de Yangwang-architectuur.

BYD Dynasty- en Ocean-series: Wereldwijde première van de conceptwagen BYD Song L, BYD Seagull en BYD Chaser 07

De Song L-conceptwagen in de BYD Dynasty-serie maakt zijn wereldwijde debuut. Als nieuwe high-end pure elektrische SUV in het B-segment van de serie, is het model ontwikkeld op basis van een concept dat draait rond voorhoede, sport en technologie. Voor de Song L is de ontwerptaal van de nieuwe generatie EV SPORT DRAGON toegepast en is de baanbrekende technologie van BYD geïntegreerd voor jongere klanten die van mode en sport houden.

Song L Concept Car
Song L Concept Car

Tijdens het evenement worden ook twee nieuwe modellen uit de Ocean-serie van BYD onthuld, de BYD Seagull en de BYD Chaser 07. De BYD Seagull, uitgerust met de nieuwste technologieën van BYD, is een nieuw model dat wordt gepresenteerd voor een bredere markt, met een voorverkoopprijs die varieert van 78.800 tot 95.800 RMB. Dit model is ontworpen met een unieke maritieme esthetiek en een uiterlijk dat bruisende energie en levendigheid uitstraalt. Het voertuig is gebouwd met de Blade Battery op het e Platform 3.0 om klanten een alomvattende veiligheid te garanderen.

BYD Seagull
BYD Seagull

De Chaser 07 is de eerste sedan in het B+-segment die is uitgerust met de Super Hybrid-technologie van de BYD Ocean-serie. Het model biedt een ruim interieur en stijlvolle elementen in lijn met de maritieme esthetiek van BYD, en heeft een prijskaartje van 200.000 tot 250.000 RMB. De BYD Chaser 07 biedt twee varianten met een elektrisch rijbereik van 121 km (NEDC) en 200 km (NEDC). Hij is de enige plug-in hybride sedan in zijn segment met een elektrisch rijbereik van 200 km, en is daarmee geschikt voor zowel woon-werkverkeer als lange afstanden.

BYD Chaser 07
BYD Chaser 07

Denza: Denza N7 en Denza D9 PREMIER maken werelddebuut

Denza, een ander high-end submerk van de gediversifieerde merkenmatrix van BYD, presenteert de Denza N7, Denza D9 PREMIER (eerste editie met vier zitplaatsen) en Denza D9 DM-i en EV, samen met een aantal geavanceerde technologieën. Met het werelddebuut van de Denza D9 PREMIER en het interieurontwerp van de N7 werden de normen voor luxe, technologie en futurisme opnieuw gedefinieerd.

Denza D9 PREMIER and Denza N7
Denza D9 PREMIER and Denza N7

De Denza N7 is een sportieve, intelligente, luxe-SUV die grenzen verlegt. Uitgerust met 's werelds eerste supergevoelige interactieve intelligente cockpit, DEVIALET car audio-apparatuur en het DiSus System-A Intelligent Pneumatic Body Control System (standaardversie), is de Denza N7 een voortrekker op het gebied van intelligente technologieën.

De Denza D9 PREMIER (eerste editie met vier zitplaatsen) is een opmerkelijke co-creatie die het imposante exterieur en het elegante, verfijnde, strakke interieur van de D9 combineert en de inzittenden achterin een luxueuze privé-cockpit biedt die ideaal is voor werk, amusement en ontspanning.

Op de show worden ook verschillende baanbrekende technologieën van BYD gepresenteerd, zoals het e Platform 3.0, de Blade Battery, het e4 Platform, het DiSus Intelligent Body Control System, enz. Het DiSus-systeem, dat eerder deze maand werd gelanceerd, is het eerste intelligente carrosseriecontrolesysteem in de sector dat exclusief voor NEV's is ontwikkeld, met DiSus-C, DiSus-A en DiSus-P. Het biedt een systematische oplossing voor verticale bewegingscontrole van voertuigen die de veiligheid verbetert. Het DiSus-systeem zal beschikbaar zijn voor producten in de Dynasty- en Ocean-serie, Denza en Yangwang, en herdefinieert luxeauto's in het nieuwe-energietijdperk.

Door de jaren heen is BYD altijd blijven streven naar technologische innovatie en duurzame ontwikkeling, en heeft het elektrificatie omarmd samen met onze partners in de industrie om groene mobiliteit wereldwijd te stimuleren. In de toekomst zal BYD een nieuwe merkmatrix vormen, bestaande uit BYD (Dynasty en Ocean), Denza, Yangwang en een professioneel en gepersonaliseerd merk. Hiermee komt het tegemoet aan alle mogelijke gebruikersbehoeften en gebruiksscenario's en zorgt het ervoor dat elke gebruiker kan genieten van een milieuvriendelijke rit.

(*De productnaam in dit persbericht is een vertaling van de Chinese productnaam, en geldt momenteel alleen voor modellen die in China zijn gelanceerd.)

Mediagalerijen


Meer informatie

Inchcape plc BeLux

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over press-bydauto.be