BYD SEAL U en BYD TANG bekroond met 5 sterren in Euro NCAP veiligheidstests

 

  • BYD SEAL U en BYD TANG hebben beide een vijfsterrenbeoordeling van Euro NCAP behaald voor hun Europese lancering.
  • SEAL U behaalde uitstekende resultaten, waaronder scores van 90% voor de bescherming van volwassen inzittenden en 86% voor de bescherming van kinderen
  • De TANG behaalde perfecte scores voor de veiligheid van de inzittenden in de frontale en zijdelingse veiligheidstests
  • SEAL U en TANG behaalden beide perfecte scores voor de bevestiging van kinderzitjes
  • Beide voertuigen onderstrepen BYD's toewijding aan veiligheid en duurzaamheid

 

Brussel, België - ​ BYD SEAL U en BYD TANG 7-zits SUV zijn beide bekroond met vijf sterren veiligheidsscores door Euro NCAP als onderdeel van hun tests, die vitale informatie bieden om consumenten te helpen de veiligste auto te kiezen. Euro NCAP definieert een vijfsterrenclassificatie als een voertuig dat uitstekende prestaties levert op het gebied van ongevalbescherming en ook goed is uitgerust met uitgebreide en robuuste technologie om ongevallen te voorkomen.

BYD inzet voor veiligheid

BYD heeft onlangs vier nieuwe automodellen getest bij Euro NCAP en ze hebben allemaal een veiligheidsbeoordeling van 5 sterren gekregen, waaronder SEAL U (SUV uit het D-segment), TANG (SUV uit het E-segment), DOLPHIN (hatchback uit het C-segment) en SEAL ( Berline uit het D-segment). BYD is het enige merk met drie modellen in de top 10 van de ENCAP 2023 "Veiligste gezinsauto's" ranglijst. Bovendien heeft de BYD Blade batterij erkenning gekregen van de industrie voor zijn toewijding aan veiligheid dankzij zijn uitstekende prestaties in de spijkerpenetratietest.

BYD SEAL U

BYD SEAL U (U betekent Utility) combineert stijlvolle esthetiek en baanbrekende technologie met een hoog niveau van veiligheid, comfort en praktische bruikbaarheid, die in het eerste kwartaal van 2024 in Europa op de markt komt. Met sterke scores voor de bescherming van volwassenen (90%) en de bescherming van inzittenden (86%), beschikt SEAL U ook over een schat aan actieve en passieve veiligheid die van vitaal belang is voor de gezinsconsument.

Zoals aangegeven door de score van vijf sterren, presteerde de SEAL U zeer goed in de tests, met maximale punten in de test voor zijdelingse aanrijdingen en de test voor zijdelingse impact van paaltjes. Ondanks het verschil in grootte kregen zowel de SEAL U als de TANG perfecte scores voor de installatie van kinderzitjes. Deze indrukwekkende scores zijn een geruststelling voor consumenten die op zoek zijn naar hun volgende gezinsauto. ​

De superieure AEB-prestaties van de SEAL U komen ook volledig tot uiting in de Euro NCAP-test. In de vier categorieën van de AEB-test kreeg de SEAL U vier goede cijfers, vooral in de AEB Motorrijderstest met een volledige score.

De nieuwe facelift van de BYD TANG

De vernieuwde BYD TANG is een premium SUV met 7 zitplaatsen die stijl, ruimte en functionaliteit biedt voor grotere gezinnen. Net als de SEAL U, heeft de nieuwe gefacelifte TANG een beoordeling van 5 sterren behaald met scores van 87% voor de bescherming van de inzittenden en de bescherming van de kinderen.

BYD TANG scoort 5 sterren op Euro NCAP veiligheidstests
BYD TANG scoort 5 sterren op Euro NCAP veiligheidstests

Als 7-persoons SUV voor gezinnen streeft BYD TANG er altijd naar om de hoogste mate van veiligheid te bieden aan de jonge inzittenden. Zowel de frontale botsing als de zijdelingse botsing zorgden voor een goede bescherming van alle kritieke lichaamsdelen voor beide kinddummy's. De auto scoorde maximaal 24 punten in dit deel van de beoordeling.

De actieve veiligheidssystemen van de auto werden geprezen, vooral het autonome noodremsysteem (AEB). Het rijstrookondersteuningssysteem corrigeert voorzichtig het pad van de auto als deze van de rijstrook afwijkt en grijpt in bij meer kritieke situaties.

LSS (Lane Support System) kan de bestuurder helpen om het voertuig binnen de rijstrook te houden, waardoor het risico op een botsing door het verlaten van de rijstrook wordt vermeden. TANG heeft ook zijn superioriteit op dit gebied aangetoond, niet alleen met een perfecte score in de LKA (Lane Keeping Assist) en ELK (Emergency Lane Keeping) voorwaarden, maar ook in de nieuw toegevoegde Lane Support Motorcyclist modus.

Meer informatie over de lancering van BYD SEAL U en BYD TANG volgt in een later stadium.

 

BYD SEAL U Euro NCAP Tests Result

https://www.euroncap.com/en/results/byd/seal-u/50187

 

BYD TANG Euro NCAP Tests Result

https://www.euroncap.com/en/results/byd/tang/50188

 

 

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over press-bydauto.be