BYD SEAL U: praktische, 100% elektrische SUV debuteert op IAA

  • Europese première voor ruime, veelzijdige, comfortabele en rijk uitgeruste familie-SUV voor het D-segment
  • Veilige en krachtige Blade Battery: keuze uit 71,8 kWh of 87 kWh
  • Actieradius tot 500 km (WLTP gecombineerd)

 

BYD, de toonaangevende fabrikant van New Energy Vehicles (NEV’s), laat zich nadrukkelijk zien op de IAA Mobility 2023 in München. Het snelgroeiende merk, dat zich kenmerkt door een unieke combinatie van hightech en value for money presenteert op deze belangrijke tentoonstelling de BYD SEAL U, een ruime, praktische en intelligente SUV die dankzij innovatieve technologieën een zeer hoog comfort- en veiligheidsniveau biedt. De stijlvolle BYD SEAL U wordt eind 2024 in België verwacht.

 

De looks van de BYD SEAL U sluiten perfect aan bij die van de dynamische BYD SEAL sports sedan, die eveneens op de IAA te zien is. Beide elektrisch aangedreven modellen zijn ontworpen volgens het BYD Ocean Aesthetics design concept. DE BYD SEAL U springt in het oog met zijn X-vormige front en uitgebalanceerde proporties. Daarmee straalt hij stijl en dynamiek uit. Het interieur is strak, modern, elegant en daarbij zeer praktisch. Veel componenten zijn afgewerkt met softtouch materialen en het meubilair is bekleed met vegan leder. De verfijnde stiksels zorgen voor een extra touch. ​ Een andere blikvanger is het draaibare, 15,6 inch touchscreen dat toegang biedt tot vele (connected) functies en diensten.

De U van ruimte, gebruiksgemak en veelzijdigheid

De BYD SEAL U is 4,79 meter lang, 1,89 m breed en 1,67 m hoog. Hij maakt waar wat de u – van utility – in de typeaanduiding belooft: maximale veelzijdigheid en gebruiksgemak. De elektrisch aangedreven SUV biedt volop ruimte voor de hele familie én alle bagage. Zo bedraagt de inhoud van de bagageruimte maar liefst 552 liter. Door beide delen (60/40) van de achterbank neer te klappen, komt het bruikbare volume zelfs op 1.440 liter. Het slimme gebruik van ruimte zit hem ook in de details. Zo zijn er in het interieur volop opbergruimtes, waaronder één waarin twee smartphones tegelijkertijd draadloos zijn te laden.

Baanbrekend: BYD Blade Battery

Net als de andere 100% elektrisch aangedreven modellen die BYD in Nederland levert (DOLPHIN, ATTO 3, SEAL, HAN en TANG) maakt de BYD SEAL U gebruik van de in eigen huis ontwikkelde BYD Blade Battery. Deze revolutionaire batterij vrij is van nikkel en kobalt. Hij maakt gebruik van een lamellenstructuur en lithium-ijzerfosfaat (LFP) als kathodemateriaal. Daarmee biedt de Blade Battery een uitstekende thermische stabiliteit. Dat blijkt bijvoorbeeld als de accu bij de gevreesde spijkerpenetratietest wordt doorboord. Zelfs dan laat hij geen extreme temperatuurstijgingen zien. Dat maakt de Blade Battery aanzienlijk veiliger dan conventionele lithium-ion autobatterijen. Andere pluspunten zijn de lange levensduur en de hoge energiedichtheid. De BYD SEAL U is leverbaar met een 71,8 kWh of een 87 kWh Blade Battery. In combinatie met de 160 kW/218 pk sterke elektromotor is daarmee een actieradius van maximaal 500 km (WLTP gecombineerd) mogelijk.

In aanloop naar de marktintroductie in 2024 maakt BYD meer details van de BYD SEAL U bekend.

BYD SEAL U-Exterior
BYD SEAL U-Exterior
BYD SEAL U-Interior
BYD SEAL U-Interior

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over press-bydauto.be