BYD sluit 2023 af met een recordverkoop van 3 miljoen voertuigen in een jaar en leidt de wereldwijde NEV-markt

Jaarlijkse verkoop BYD overschrijdt 3 miljoen eenheden

BYD heeft het jaar 2023 afgesloten met een recordverkoop, die de doelstelling van 3 miljoen verkochte auto's in een jaar overtreft en voor het tweede jaar op rij de wereldwijde leider wordt op het gebied van de verkoop van New Energy Vehicles (NEV's). Dit jaar staat BYD ook voor het eerst in de wereldwijde top 10 van autoverkopen. Op de Chinese markt behield BYD zijn positie als het best verkopende automerk en fabrikant.

In december werden er 341.043 eenheden verkocht, een stijging van 45%, wat resulteerde in een totaal van 3.024.417 verkochte voertuigen gedurende het hele jaar, een aanzienlijke stijging van 61,9% ten opzichte van het voorgaande jaar.

 

Sprong in export en globalisering

In 2023 steeg de aanwezigheid van BYD op de internationale markt opmerkelijk, met een export die met 334,2% steeg naar 242.765 eenheden en een reikwijdte in meer dan 70 landen op zes continenten. Dankzij de technologische kracht en toewijding van BYD om wereldwijde consumenten te voorzien van milieuvriendelijkere en efficiëntere mobiliteitsoplossingen, in combinatie met de steun van wereldwijde toppartners, zijn de technologie en producten van BYD geliefd bij talloze wereldwijde consumenten en hebben ze een groot aantal producterkenningen gekregen.

Uitgebreide merkenmatrix met sterke marktrespons

In 2023 voltooide BYD zijn merkenmatrix met de Dynasty-serie, Ocean-serie, DENZA, FANGCHENGBAO en YANGWANG. Deze ontwikkeling verstevigt BYD's positie als een van de meest uitgebreide portfolio's in de wereldwijde nieuwe energiesector.

De Dynasty- en Ocean-serie behaalden een indrukwekkende verkoop van 2.877.353 eenheden, een stijging van 55,3% ten opzichte van het voorgaande jaar. DENZA verkocht 127.840 eenheden in 2023, met de DENZA D9 als dé MPVverkooptopper van het jaar. Daarnaast zal de aankomende OTA voor DENZA N7 de toonaangevende positie van BYD op het gebied van intelligente voertuigtechnologie onder de aandacht brengen.

YANGWANG en FANGCHENGBAO, die beide in 2023 werden gelanceerd en waarvan de leveringen in november van start gingen, kregen uitstekende reacties van de markt. De YANGWANG U8 kwam als topseller uit de bus in het segment van NEV's, terwijl de BAO 5 een sterke positie verwierf in het off-roadsegment.

Van het aanvoeren van de Chinese NEV-markt tot het wereldwijde marktleiderschap in NEV's en nu een plaats in de top tien van de wereldwijde auto-industrie, BYD heeft het enorme potentieel van de nieuwe energiesector laten zien. Met de toewijding om gebruik te maken van "technologische innovaties voor een beter leven", zal BYD de overgang naar een groenere toekomst blijven versnellen en bijdragen aan de visie om "de aarde af te koelen met 1°C".

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over press-bydauto.be