BYD stijgt naar nummer 212 op de 2023 Fortune Global 500

Shenzhen, China - BYD staat op nummer 212 in de Fortune Global 500-lijst van 2023 die vandaag is bekendgemaakt. De wereldwijde leider op het gebied van groene technologie is 224 posities gestegen ten opzichte van vorig jaar en is daarmee het snelst groeiende Chinese bedrijf op de lijst.

BYD rapporteerde een jaaromzet van 424,061 miljard RMB in 2022, een jaar-op-jaar stijging van 96,2%, waarbij alle belangrijke operationele indicatoren ongekende hoogten bereikten. De totale verkoop van BYD's nieuwe energievoertuigen (NEV's) in 2022 bedroeg meer dan 1,86 miljoen, waarmee de positie van het bedrijf als 's werelds grootste NEV-fabrikant werd verstevigd. Van januari tot juli van 2023 behaalde BYD een cumulatief verkoopvolume van 1,5 miljoen eenheden, waaronder 92.469 eenheden die in het buitenland werden verkocht. Dit overzeese verkoopcijfer overtrof de totale overzeese verkoop voor heel 2022. Vanaf juli 2023 heeft BYD wereldwijd meer dan 4.800.000 nieuwe energievoertuigen verkocht.

In de 28 jaar van zijn bestaan is BYD uitgegroeid tot een multinationaal hightechbedrijf dat vier grote industrieën omvat, namelijk elektronica, auto's, nieuwe energie en spoorwegvervoer. Als wereldleider op het gebied van nieuwe energie blijft BYD technologische vooruitgang stimuleren met een op technologie gebaseerde, innovatiegerichte bedrijfsfilosofie. In 2022 bedroegen de R&D-uitgaven van BYD meer dan 20 miljard RMB, een stijging van 90,31% ten opzichte van vorig jaar. Vanaf juli 2023 heeft BYD, gesteund door een robuust team van meer dan 90.000 R&D-medewerkers, zijn innovatieve kracht laten zien door wereldwijd meer dan 40.000 patenten aan te vragen met meer dan 28.000 goedkeuringen.

Op het gebied van auto's heeft BYD, met baanbrekende technologieën zoals Blade Battery, DM-i super hybride systeem, e-Platform 3.0, CTB-technologie, e4-platform en het DiSus intelligente body control systeem, uitgebreide technologische oplossingen gebouwd, waardoor het bedrijf zich in de voorhoede van de wereldwijde groene mobiliteitsevolutie bevindt.

BYD breidt zijn wereldwijde bereik actief uit. In 2010 implementeerde BYD een strategie voor de elektrificatie van het openbaar vervoer en lanceerde vervolgens zijn nieuwe energiebussen en taxi's wereldwijd. Na een decennium van ijverige inspanningen op overzeese markten, zijn de activiteiten van BYD, met als hoogtepunt het elektrische openbaar vervoer, uitgebreid naar meer dan 400 steden in meer dan 70 landen en regio's over de hele wereld.

Ondertussen zijn de nieuwe energievoertuigen van BYD in meer dan 54 landen en regio's verkocht, waaronder Japan, Duitsland, Australië, Brazilië en de Verenigde Arabische Emiraten. Met name de BYD ATTO 3 heeft een significante impact gehad en werd de best verkopende NEV in Thailand, Israël en Singapore voor meerdere opeenvolgende maanden. In juli 2023 kondigde BYD zijn plannen aan om drie gloednieuwe fabrieken te vestigen in Brazilië, om zichzelf te positioneren als een drijvende kracht in de wereldwijde nieuwe energie-industrie, dankzij de uitgebreide voordelen van de toeleveringsketen.

In het licht van de nieuwe energiegolf blijft BYD zich inzetten voor het initiatief "Cool the Earth by 1°C". Als onderdeel van deze visie zal BYD de vooruitgang van de wereldwijde nieuwe energie-industrie blijven faciliteren en de overgang naar een groenere toekomst versnellen.

 

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over press-bydauto.be