BYD VERSTEVIGT AANWEZIGHEID IN BELGIË EN LUXEMBURG

NIEUWE DEALERS IN HASSELT, KORTRIJK, CHARLEROI, NAMEN EN LUIK EN OPENING VAN LUXEMBURG

  • Eerste BYD partner dealerships gingen van start slechts 12 maanden na de introductie van het merk op de Belgische markt
  • BYD is nu ook vertegenwoordigd in Wallonië met dealerships in Charleroi, Namen en Gent
  • Start van de activiteiten in het Groothertogdom Luxemburg op 22 december
  • BYD nu ook geografisch meer toegankelijk voor zijn klanten dankzij 9 dealerships voor verkoop en naverkoop in België en Luxemburg

 

BRUSSEL-21/12/2023 - BYD, wereldwijd marktleider in elektrische voertuigen en groene technologie, blijft belangrijke stappen zetten op de Belgische automarkt met de opening van nieuwe dealerships in Charleroi, Namen, Luik en een eerste opening in het Groothertogdom Luxemburg. Na de initiële drie dealerships in Brussel, Antwerpen en Gent, in eigen beheer van invoerder Inchcape, volgende deze strategische toevoegingen op recente succesvolle openingen in Kortrijk door Group Vandecasteele en Hasselt door Paesmans Autogroup. Hiermee wordt BYD's toewijding aan het leveren van innovatieve en duurzame mobiliteitsoplossingen via zijn verkoop/naverkoopdealerships in heel België en Luxemburg verder versterkt.

BYD heeft onlangs twee nieuwe dealers geopend in België, door een strategisch partnerschap aan te gaan met Paesmans Autogroup in Hasselt en Group Vandecasteele in Kortrijk. De samenwerking met Paesmans in Hasselt is een belangrijke stap voor BYD in het versterken van haar aanwezigheid in de regio Limburg. Paesmans, een gerenommeerd autodealerbedrijf met een jarenlange reputatie op het gebied van kwaliteitsservice, zal nu de geavanceerde elektrische voertuigen van BYD aanbieden, waardoor klanten in de regio toegang krijgen tot duurzame en innovatieve transportoplossingen. Het dealerschap in Hasselt wil een knooppunt zijn voor liefhebbers van elektrische mobiliteit en promoot BYD's toewijding aan milieuduurzaamheid en haar visie op een groenere autotoekomst.

Tegelijkertijd markeert BYD's samenwerking met Vandecasteele in Kortrijk een nieuwe mijlpaal in de uitbreidingsstrategie van het bedrijf. Vandecasteele, een gevestigde naam in de auto-industrie, brengt zijn expertise en klantgerichte aanpak in de samenwerking in, waardoor het bereik van BYD in de regio West-Vlaanderen wordt uitgebreid. Het Kortrijkse dealerschap zal BYD's diverse aanbod van elektrische voertuigen tentoonstellen en benadrukt de toewijding van het merk om betrouwbare en milieuvriendelijke transportoplossingen te bieden. Met deze strategische openingen wil BYD het gebruik van elektrische voertuigen in Vlaanderen versnellen en bijdragen aan de inspanningen van het land om een duurzamer en milieubewuster autolandschap op te bouwen.

Meer recentelijk heeft GSL, een prominente autogroep uit Henegouwen, sinds half december de leiding genomen als exclusieve dealer van BYD-auto's in Charleroi. GSL staat bekend om zijn toewijding aan klanttevredenheid en een vooruitstrevende benadering van de auto-industrie en is klaar om een uitzonderlijke aankoop- en eigendomservaring te bieden aan BYD-liefhebbers in Charleroi en de omliggende regio's.

Car Avenue, een vertrouwde naam in de autosector met een sterke aanwezigheid in Wallonië en Luxemburg, start op vrijdag 22 december als exclusieve dealer van BYD-auto's in het Groothertogdom Luxemburg. Met een focus op het leveren van voertuigen van hoge kwaliteit en een uitstekende klantenservice, is Car Avenue goed geplaatst om de geavanceerde elektrische voertuigen van BYD te introduceren in het Groothertogdom. Vanaf januari 2024 zal Car Avenue ook BYD vertegenwoordigen in de provincie Luik.

In Namen heeft Groupe Declerc met trots de rol van exclusieve BYD-dealer op zich genomen om klanten in de regio vanaf januari 2024 te voorzien van het nieuwste aanbod elektrische voertuigen. Met een reputatie van integriteit en professionalisme wil Declerc de ervaring van BYD-eigendom versterken voor de inwoners van de provincie Namen.

Deze nieuwe dealerships markeren een belangrijke mijlpaal in de voortdurende uitbreidingsstrategie van BYD in België, en opent BYD voor de Luxemburgse markt, aangezien het bedrijf zijn bereik blijft vergroten en zijn innovatieve elektrische voertuigen naar een groeiend klantenbestand blijft brengen. De toevoeging van GSL in Charleroi, Car Avenue in Luik en het Groothertogdom Luxemburg, en Declerc in Namen versterkt BYD's toewijding aan het bieden van toegankelijke en duurzame transportoplossingen op het hele grondgebied.

"We zijn erg blij dat het merk vertegenwoordigd wordt door Paesmans in Hasselt en Vandecasteele in Kortrijk, waarmee we de hele regio Vlaanderen bestrijken. En we zijn verheugd om BYD op de Waalse markt te introduceren en samen te werken met GSL, Car Avenue en Declerc als onze exclusieve dealers in respectievelijk Charleroi, Luik en Luxemburg en Namen", zegt Alexey Krapotkin, Managing Director bij Inchcape - BYD Belux , importeur van BYD in België en Luxemburg. "Deze samenwerkingen zijn een bewijs van onze toewijding om Belgische en Luxemburgse klanten te voorzien van hoogwaardige elektrische voertuigen die niet alleen milieuvriendelijk zijn, maar ook uitstekende prestaties en geavanceerde technologie leveren, tegen betaalbare prijzen."

De voortdurende uitbreiding van BYD in België en Luxemburg sluit aan bij de groeiende interesse van het land in elektrische mobiliteit en duurzame transportoplossingen. Met een reeks elektrische voertuigen die nu een model biedt in 6 verschillende segmenten, te beginnen met de compacte maar ruime hatchback BYD Dolphin, compacte SUV BYD Atto3, sportieve sedan BYD Seal, luxe limousine BYD Han, 7-persoons SUV BYD Tang en middelgrote SUV BYD Seal U die in januari wordt geïntroduceerd, wil BYD bijdragen aan een groenere en duurzamere toekomst voor België en daarbuiten.

Oktober 2023
BYD Kortrijk by Group Vandecasteele
Kuurnsesteenweg 107, 8500 Kortrijk

BYD Hasselt by Paesmans Autogroep
Gouverneur Roppesingel 8, 3500 Hasselt

December 2023
BYD Charleroi by GSL
Rte de Philippeville 113, 6010 Charleroi

BYD Luxembourg by Car Avenue
6, rue des Mérovingiens ZAI Bourmicht L, 8070 Bertrange, Luxembourg

Januari 2024
BYD Liège by Car Avenue
Bd de Douai 32/B, 4020 Liège

BYD Namur by Declerc
Chau. de Marche 720, 5100 Namur

 

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over press-bydauto.be