BYD's EXPLORER NO.1 begint aan historische eerste reis

  • BYD markeert een revolutionaire mijlpaal met de eerste reis van zijn eerste ro-ro carrier, de EXPLORER NO.1.
  • De EXPLORER NO.1 vergroot de internationale logistieke mogelijkheden van BYD aanzienlijk, ondanks de wereldwijde scheepvaartbeperkingen.
  • BYD is van plan om haar milieuvriendelijke vloot uit te breiden met zeven extra schepen in de komende twee jaar.

BYD, 's werelds grootste fabrikant van New Energy Vehicles (NEV's) en energiebatterijen, is vandaag begonnen aan een baanbrekend hoofdstuk in het zeetransport van NEV's met de eerste reis van zijn eerste speciale roll-on/roll-off (ro-ro) schip, EXPLORER NO.1. Het schip werd op 10 januari officieel opgeleverd in de haven van Yantai in de provincie Shandong voordat het aan zijn eerste reis begon vanuit de internationale logistieke haven Xiaomo in Shenzhen, China.

De EXPLORER NO.1, die met trots het BYD-logo draagt, zal ongetwijfeld een belangrijke impuls geven aan de internationale logistieke capaciteiten van BYD, ondanks de beperkte wereldwijde ro-ro scheepvaartcapaciteit. Het schip is 199,9 meter lang en illustreert ook BYD's toewijding aan duurzame scheepvaart dankzij baanbrekende ontwikkelingen in groene en intelligente scheepsbouwtechnologieën. Met een uitzonderlijke laadcapaciteit van 7.000 voertuigen, is de EXPLORER NO.1 uitgerust met een innovatief dual-fuel LNG (vloeibaar aardgas) en conventionele brandstof aandrijfsysteem. In de komende twee jaar zullen naar verwachting nog zeven schepen worden toegevoegd aan de vloot, die allemaal zijn uitgerust met BYD's energieopslagbatterijtechnologie en asgeneratorsystemen, waarmee BYD's visie voor een groener zeetransporttijdperk echt wordt belichaamd.

 

Wang Junbao, General Manager van BYD Corporate Division, benadrukte dat : "De Chinese NEV-industrie vorig jaar een historische mijlpaal bereikte met een verkoop en productie van meer dan 9 miljoen eenheden, wat aanzienlijk bijdroeg aan de wereldwijde groene mobiliteit. De succesvolle lancering van de EXPLORER NO.1 betekent een cruciale stap voor BYD bij het uitbreiden van overzeese markten. In lijn met zijn samenwerkingsgeest is het bedrijf van plan om deze ro-ro-schepen niet alleen in te zetten voor zijn eigen activiteiten, maar ook open samenwerkingsverbanden aan te gaan en zo een nieuw tijdperk in te luiden voor Chinese autofabrikanten op het internationale niveau."

Door gebruik te maken van zijn leidende positie in de NEV-sector door middel van industriële schaal, geavanceerde technologie en productiekennis, bereikte BYD een opmerkelijke prestatie in 2023, door 242.765 NEV's te exporteren met een indrukwekkende jaar-op-jaar groei van 334,2%. Ondertussen steeg de totale jaarlijkse verkoop van NEV's naar meer dan 3,02 miljoen eenheden, waarmee BYD's status als 's werelds grootste verkoper van nieuwe energievoertuigen werd verstevigd. Vandaag de dag is BYD actief op zes continenten, in meer dan 70 landen en regio's wereldwijd en in meer dan 400 steden. Dit benadrukt de grote impact en het bereik van BYD bij het promoten van groene mobiliteitsoplossingen over de hele wereld.

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over press-bydauto.be