Een recordjaar voor BYD met een verkoopstijging van 155%

  • Wereldwijd verkoopresultaat BYD voor 2022: 1.862.428 eenheden
  • BYD verkoopt 946.239 PHEV's en 911.140 EV-voertuigen

BYD, 's werelds grootste fabrikant van nieuwe energievoertuigen (NEV's), bereikte in 2022 opnieuw een recordmijlpaal, met een totale verkoop van 1.862.428 nieuwe personenauto's wereldwijd - een stijging van 155,1% ten opzichte van 2021.

De verkoop van Plug-in Hybrid Electric Vehicles (PHEV) modellen bereikte 946.239 eenheden, en Battery Electric Vehicles (BEV) behaalde 911.140 verkopen. Dit betekent dat BYD eind 2022 in totaal meer dan 3,3 miljoen New Energy Vehicles zal hebben verkocht.

Een belangrijk kenmerk in 2022 was de aanhoudende groei van BEV-producten op basis van e-platform 3.0. Dit innovatieve voertuigplatform is voorzien van de nieuwste generatie technologie op productlijnen zoals de onlangs gelanceerde BYD ATTO3, SEAL en Dolphin modellen. Ook de baanbrekende BYD SONG DM-I plug-in Super Hybrid, met een bereik van meer dan 1.000 km in hybride modus, zorgt voor een aanzienlijke winst qua efficiëntie voor consumenten die op zoek zijn naar toonaangevende PHEV-technologie.

BYD is de enige fabrikant die de volledige elektrische aandrijflijn ontwerpt en bouwt, inclusief accu's, halfgeleiders voor auto's, motoren en motorbesturingssystemen. Alle personenauto's van BYD zijn uitgerust met de baanbrekende Blade Battery-technologie in combinatie met volledige eigen integratie van de elektrische architectuur. De kobaltvrije ijzerfosfaat Blade Battery biedt meer efficiëntie op het gebied van prestaties, actieradius en levensduur en is ook ontworpen om het veiligheidsniveau te verhogen. ​

In 2022 werd het merk BYD uitgebreid naar meer Europese landen na een proefprogramma in Noorwegen met de lancering van de BYD ATTO 3, een expressieve en dynamische C-segment SUV, de BYD TANG, een 7-zitter met variabele vierwielaandrijving en de slanke en sportieve sedan BYD HAN. De Autosalon van Parijs in oktober bood het platform voor veel Europese consumenten om het BYD-assortiment uit de eerste hand te zien en te ervaren. De eerste leveringen van voertuigen vonden plaats in Nederland, Zweden, Denemarken, België, Frankrijk en Duitsland en werden enthousiast ontvangen. ​

BYD zal in de loop van 2023 geleidelijk op andere Europese markten worden geïntroduceerd, waardoor de toonaangevende technologie voor elektrische voertuigen naar meer consumenten zal worden gebracht.


Meer informatie

Inchcape plc BeLux

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over press-bydauto.be