Nieuwe elektrische BYD SEAL U

Alle ruimte voor comfort, gebruiksgemak en duurzaamheid

  • 100% elektrische vijfzits SUV voor het D-segment: ruime, comfortabele, praktische en veilige familieauto
  • Derde BYD-model binnen de Ocean Series met geavanceerde technologie, premium cockpit-ervaring en veiligheid van het hoogste niveau
  • Twee uitvoeringen: Comfort en Design met elk met eigen aandrijflijnconfiguratie
  • Unieke, kobaltvrije BYD Blade Battery: range tot 500 km (WLTP), nieuwe maatstaven voor veiligheid, levensduur, stabiliteit en energiedichtheid
  • Intelligent Cockpit System: slimme connectiviteit, infotainment van topklasse, remote functies met de BYD app
  • Safety first: geavanceerde veiligheidstechnologieën altijd standaard
  • BYD SEAL U: in showroom vanaf februari, eerste klantleveringen verwacht vanaf april 2024 met prijs vanaf 42 000 € (indicatief)
  • Een samenvatting van alle informatie over de BYD SEAL U kan u vinden in de interactieve product guide : https://view.publitas.com/n11/byd-seal-u-interactive-product-guide/

BYD, de wereldwijd toonaangevende fabrikant van New Energy Vehicles (NEV’s) breidt het Europese leveringsgamma uit met de stijlvolle, elektrisch aangedreven BYD SEAL U. Met zijn ruime, praktische en comfortabele interieur én de hoogwaardige afwerking is deze SUV voor het D-segment de ideale familieauto. State of the art technologieën voor maximale veiligheid, slimme connectiviteit en welzijn aan boord sluiten daar evenals een actieradius tot wel 500 km (WLTP) perfect bij aan. De BYD SEAL U is leverbaar in twee luxe uitvoeringen. De 100% elektrische SUV komt in de eerste helft van 2024 op de markt.

Net als de BYD SEAL en de BYD DOLPHIN is de nieuwe BYD SEAL U onderdeel van de BYD Ocean-series. Daarmee staat de nieuwe vijfzits SUV voor een vloeiend en gestroomlijnd design. Blikvangers zijn het X-vormige front en U-vormige LED-koplampen die óók hightech uitstralen. Het silhouet wordt gekenmerkt door een krachtige lijn van de koplampunits naar de achterlichten. De 19 inch lichtmetalen velgen zijn de perfecte afronding van het harmonieuze profiel. Eyecatchers aan de achterzijde zijn de doorlopende LED-lichtunits en de achterbumper die is afgewerkt met zwarte en zilverkleurige accenten.

Premium cockpit ervaring

De BYD SEAL U biedt een overtuigende premium-ervaring met een smaakvolle combinatie van een modern-elegant design, soft-touch materialen, een hoog afwerkingsniveau en meerkleurige ambianceverlichting. Daarbij zijn de zitplaatsen en bepaalde delen van het dashboard en de deurafwerking bekleed met vegan-leder met dubbele contraststiksels. Het Legacy Gearshift Panel met de kristallen versnellingskeuzeknop weerspiegelt het Ocean Design-thema. Heel comfortabel: de ruim bemeten voorstoelen zijn meervoudig elektrisch verstelbaar en beschikken over verwarmings- en ventilatie-functies. Twee grote digitale schermen, die met perfecte ergonomie voor intuïtief bedieningsgemak zorgen, onderstrepen het hightech karakter nog eens. Het grote panoramische schuifdak draagt bij aan de lichte en ruimtelijke sfeer en het ventilatiesysteem met PM2.5 filter en luchtbehandelingssysteem (BYD SEAL U Design) staat garant voor frisse en gezonde lucht in het interieur.

Voor de familie

De BYD SEAL U is 4,79 m lang, 1,89 m breed en 1,67 m hoog. Door de combinatie van een ruime wielbasis (2,77 m) en het vlakke vloerontwerp biedt hij volop ruimte voor vijf. Tijdens het rijden valt de rust in interieur op. Dat komt vooral door zeer goede waarden voor NVH (noise, vibration, harshness). Ook praktische punten maken van de BYD SEAL U een ideale familieauto. Zo heeft de bagageruimte een inhoud van 552 liter. Na het neerkleppen van beide delen (40/60) van de achterbank is een volume van maar liefst 1.440 liter beschikbaar. Daarnaast zijn er diverse handige opbergvakken, bekerhouders in de middenconsole en vier USB-poorten. Ook zijn twee telefoons tegelijkertijd draadloos oplaadbaar. Zeker op plekken waar geen stroom beschikbaar is, komt de V2L (Vehicle-to-Load) functie goed van pas.

BYD Blade Battery-technologie

Net als andere BYD-modellen voor de Europese markt beschikt de BYD SEAL U over de kobaltvrije BYD Blade Battery. BYD heeft de technologie daarvoor in eigen huis ontwikkeld. Daarbij stonden veiligheid, duurzaamheid, levensduur, prestaties en ruimtebenutting centraal. Het accupakket bestaat uit vele dunne, langwerpige cellen (blades) en maakt gebruik van lithium ijzerfosfaat als katodemateriaal. Dit draagt bij aan maximale veiligheid, duurzaamheid en thermische stabiliteit. Met tot wel 145 Wh/kg is de energiedichtheid bovendien toonaangevend. Het hoge veiligheidsniveau wordt nog eens onderstreept door deze video waarin de Blade Battery de extreme spijkerpenetratietest ondergaat, die de gevolgen van een ernstig ongeval simuleert. Bij deze ultieme veiligheidstest presteert de BYD Blade Battery duidelijk beter in vergelijking tot een NCM-lithium batterij.

Twee aandrijflijn-configuraties

De Comfort-uitvoering van de BYD SEAL U beschikt over een 71,8 kWh Blade Battery en is daarmee goed voor een range van 420 km (WLTP gecombineerd). De 87 kWh Blade Battery verleent de BYD SEAL U Design een actieradius van 500 km (WLTP). In beide modellen drijft een elektromotor met een vermogen van 160 kW en een koppel van 330 Nm de voorwielen aan. De topsnelheid bedraagt 175 km/h. De standaard geïntegreerde 11 kW 3-fase AC-lader maakt snelladen tot maximaal 140 kW mogelijk. Het van 30-80% opladen van de batterij duurt daarmee 28 minuten. De hoge mate van efficiency komt op het conto van de BYD Blade Battery en de 8-in-1 aandrijflijn waarin acht cruciale componenten voor de aandrijving, het laden en de aansturing zijn geïntegreerd. Daarmee realiseert de BYD SEAL U 88% systeemefficiency en is de benutting van ruimte optimaal. De standaard warmtepomp reguleert de accutemperatuur op zeer efficiënte wijze en draagt zo bij aan optimale prestaties onder alle omstandigheden.

Intelligent Cockpit System en de BYD app

In het interieur van de BYD SEAL komen een overvloedige standaarduitrusting en een breed aanbod van hoogwaardige technologie samen. Slimme connectiviteit en infotainment staan centraal en veel functies zijn op afstand via de BYD-app te bedienen. Naast het grote (12,3 inch) LCD-instrumentenpaneel heeft de BYD SEAL U een elektrisch draaibaar centraal display (12,8 (Comfort) of 15,6 inch (Design)). Dit is de spil van het Intelligent Cockpit System, waarin ook een 4G-verbinding, Spotify en HERE-navigatie zijn geïntegreerd. Smartphones zijn eenvoudig te koppelen (Android Auto en Apple ) en alle functies zijn ook via intelligente voicecontrol te bedienen. Over-The-Air updates houden het systeem actueel.

Voor de veiligheid

Net als andere BYD-modellen zet de BYD SEAL U in zijn segment nieuwe maatstaven op het gebied van veiligheid. De familie-SUV dankt zijn stabiele structuur onder meer aan het gebruik van high-strenght-staal en de ultrasterke honinggraat-structuur die het accupakket beschermt. Dankzij de McPherson-ophanging vóór en de ​ achterwielophanging gaat het hoge veiligheidsniveau samen met een stabiel en dynamisch weggedrag.

De BYD SEAL U beschikt over een groot aantal rijhulpsystemen die gebruik maken van onder andere camera- en radar-technologie. Deze systemen monitoren de verkeerssituatie, ze waarschuwen voor eventueel gevaar en kunnen zelfs automatische ingrepen uitvoeren om ongevallen te voorkomen. De BYD SEAL U is standaard uitgerust met onder meer Forward Collision Warning, Automatic Emergency Braking, Adaptive Cruise Control, Rear Collision Warning, Rear Cross Traffic Alert, Lane Change Assist, Intelligent Speed Limit Control en Blind Spot Detection. De BYD SEAL U Design is daarnaast voorzien van een Head-up display. Adaptieve Full-LED verlichting met grootlichtassistent draagt bij aan ontspannen en veilig rijden in het donker. De panoramische camera met 360-graden view maakt de BYD SEAL van boven én rondom zichtbaar op het centrale display. Dit vergemakkelijkt parkeren en andere manoeuvres.

De timing

De BYD SEAL U wordt in de eerste helft van 2024 op de Belgische markt verwacht. Er is keuze uit de twee uitvoeringen, zes exterieurkleuren en twee kleurschema’s voor het interieur. Elke BYD SEAL U wordt geleverd met 6 jaar /150.000 km fabrieksgarantie, 8 jaar/200.000 km garantie op de accu en 8 jaar/150.000 km op de elektromotor.

Klik hier voor de gedetailleerde productinformatie.

Belangrijkste specificaties BYD SEAL U Comfort (C) & Design (D)

Afmetingen (L/W/H)

4.785 / 1.890 / 1.668 mm

Wielbasis

2.765 mm

Aandrijving

Voorwielen

Topsnelheid

175 km/h

Max. vermogen

160 kW

Acceleratie 0-100 km/h 

9,3 sec. (C) / 9,6 sec. (D)

Bandenmaat

235/50 R19

Actieradius (WLTP, gecombineerd)

420 km (C) / 500 km (D)

Volume bagageruimte 

552 – 1.440 liter

Batterijtype

BYD Blade Battery (LFP)

Baterijcapaciteit

71,8 kWh (C) / 87,0 kWh (D)

Laadvermogen (AC)

11 kW AC (3-fase)

Laadvermogen (DC)

115 kW (C) / 140 kW (D)

DC laadtijd (SOC 30-80%)

27 min (C) / 28 min (D)

Warmtepomp

Standaard

V2L-functie

Standaard

 

 

 

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over press-bydauto.be